over

Wat doet buro erik sterk?

Buro Erik Sterk is een adviesbureau voor de publieke sector. Het bureau is met name actief op het grensvlak van sociale, ruimtelijke, economische en ecologische vraagstukken. Opdrachtgevers zijn lokale overheden, maatschappelijke initiatieven, hogere beroepsopleidingen en instellingen op het terrein van zorg en welzijn. Naast adviseur is hij parttime directeur van stichting Voedseltuin Rotterdam en stichting Pluspunt Rotterdam.

20130617-DSC_6512

de stad op ooghoogte

Erik Sterk opereert als onderzoeker, adviseur en sociaal ondernemer in de stad op het grensvlak van sociale, ruimtelijke, ecologische en bestuurlijke vraagstukken. Als praktijkgericht onderzoeker beziet hij individuele en stedelijke ontwikkelingen het liefst op ooghoogte. Als betrokken adviseur werkt hij met en voor gemeentes, maatschappelijke organisaties en bewonersinitiatieven.

maatschappelijk bestuurskundige

Getraind als maatschappelijk bestuurskundige in Rotterdam, met ruime ervaring als adviseur en directeur in het sociale domein, heeft hij een ontwikkel- en onderzoekspraktijk ontwikkeld waarin hij zijn interesse in stedelijke vraagstukken, werken aan de stad en duurzame ontwikkeling combineert.

leren van en met elkaar

Vanuit De Veldwerkers ontwikkelt hij samen met Annemarieke van Egeraat creatieve leeromgevingen over maatschappelijk initiatief en sociaal ondernemerschap. Eerder heeft hij zich vanuit het lectoraat Dynamiek van de Stad gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van stedelijke leeromgevingen (zoals De Makers van Rotterdam, leergang de Nieuwe Ambtenaar en de actieacademie) om in coöperatief verband stadsmakerspraktijken te onderzoeken, ontwikkelen en verbeteren.

in netwerken

Nieuwe publieke ruimtes, onbetaalbare zorg of sociale uitsluiting? Of gaat het om nieuwe organisatievormen, sociaal ondernemerschap en publieke waarde? Buro Erik Sterk heeft ruime ervaring en uitstekende netwerken om haar klanten te helpen bij het oplossen van sociale en bestuurlijke vraagstukken. Sterk werkt!

 

 

 

Geef een reactie