Sociaal ondernemerschap & sociaal werk

afbeelding sociaal ondernemerschap

Boek

Sociaal ondernemerschap in de participatiesamenleving. Van de brave naar de eigenwijze burger (Sterk, Specht en Walraven, 2013):

“De ontwikkelingen rond sociaal ondernemerschap zijn de laatste jaren heel snel gegaan. Volgens Bornstein en Davis (2010) zijn we inmiddels toe aan sociaal ondernemerschap 3.0. Aanvankelijk ging de aandacht vooral uit naar sociaal ondernemers en vernieuwende denkers en doeners met een grote maatschappelijke impact (1.0).Vervolgens werd de focus verlegd van de oprichters naar het excellent organiseren van sociaal ondernemerschap (2.0). Bij het huidige ‘social entrepeneurship 3.0’ gaat het om burgers die zijn toegerust om als ‘changemakers’ te denken en handelen. Zij werken krachtig samen met anderen om maatschappelijke veranderingen te realiseren.”

Producten

  • advies
  • onderzoek
  • publiek debat
  • lezingen
  • leerkringen
  • essays en blogs
  • expertmeetings
  • stad-safari’s

 

 

Meer info

http://demakersvanrotterdam.nl/

 

Geef een reactie