Right to Challenge

2015: rapport ‘zo kén het ook!’

In opdracht van de gemeente Rotterdam onderzochten de Makers van Rotterdam samen met drie initiatieven (Buurtlab, Wijkcoöperatie Afrikaanderwijk en Wilskracht Werkt) en enkele ambtenaren van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling wat het betekent om als stad partijen op te roepen/uit te nodigen om de overheid te challengen. Om deze betekenis voor alle partijen te onderzoeken doorliepen we met elkaar een oefentraject waarin we met de betrokken mensen op zoek gingen naar vereisten, knelpunten, kansen en verwachtingen. Deze zoekende exercitie had plaats in een vijftal bijeenkomsten verspreid over een half jaar. De uitkomsten van dit proces hebben we geprobeerd te vatten in dit rapport.

http://demakersvanrotterdam.nl/zo-ken-het-ook-right-to-challenge-als-uitnodiging-en-uitdaging/

2015: Right to challenge & CITYLAB010

Met de Makers van Rotterdam ondersteunen we Rotterdamse maatschappelijke initiatieven om te pitchen voor de wethouder. Eén van de leerdoelen is om gezamenlijk nieuwe kennis te ontwikkelen over de waarde van maatschappelijk initiatief.

Vanaf mei 2015 ondersteunen de Makers van Rotterdam ook CityLab010 in de vorm van het leeratelier ‘De kracht van Rotterdam: hoe om te gaan met ‘on-wijze’ initiatieven?”

Aug 14: Werkweek zicht op rotterdam

Zicht op Rotterdam – Werkweek over de gedroomde stad op het eiland van Brienenoord in Rotterdam (augustus 2014):

In de laatste week van de school­ vakanties, net voordat het werkseizoen weer volop begint gaan we op werk­week voor een dag, meerdere dagen of een week! Gewoon in onze eigen stad. We gaan nadenken, maken, werken, doen, praten, schetsen, bouwen en verbeelden vanaf het Eiland van Brienenoord met zicht op Rotterdam.

Leidende vraag voor deze week is hoe Rotterdam er over tien jaar uitziet met de doe­-het-­zelf-samenleving als uitgangspunt. Doel is vooral niet om praktisch uitvoerbare oplossingen te verzinnen, maar (fictieve) toekomst­beelden over een gedroomde stad. Niet direct uitvoerbaar, maar wel noodzakelijk om hernieuwd naar Rotterdam te kijken.

 

Meer info

https://www.facebook.com/zichtoprotterdam?ref=hl

http://zichtoprotterdam.wordpress.com/

 

 

Geef een reactie